Middeleeuws Ter Apel
4 & 5 september 2021

Vrijwilligerswerk Stichting Middeleeuws Ter Apel

Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor Middeleeuws Ter Apel. Samen zetten we ieder jaar weer een prachtig evenement en een unieke beleving neer. Dat is natuurlijk hard werken, maar vooral heel leuk om te doen en erg gezellig. Lees hieronder meer over het vrijwilligerswerk en bekijk de actuele vacatures!

Werkgroepen

De stichting heeft een aantal werkgroepen, zoals bijv. een kledingwerkgroep en een bouwgroep, waar je deel van uit kunt maken. Een aantal van deze werkgroepen zijn het hele jaar door actief bezig, anderen vrijwel alleen tijdens het evenement en een korte periode daarvoor en daarna.

Tijdens Middeleeuws Ter Apel

Alle vrijwilligers dragen tijdens het evenement natuurlijk middeleeuwse kleding en accessoires. Of je nu de kaartjes controleert, helpt met eten koken of bezoekers rondleidt, elke vrijwilliger is onderdeel van de middeleeuwse beleving! Tijdens het evenement zetten we een kampement op voor onze vrijwilligers, waar in groepen wordt gepauzeerd en middeleeuws eten wordt gegeten.

Vacatures vrijwilligers

Op dit moment zijn wij op zoek naar de volgende vrijwilligers:

  • Bouwgroep : In de week voorafgaand aan het evenement bouwen we met een groep vrijwilligers het evenemententerrein op. Hiervoor zijn we op zoek naar (handige) mensen, die ons 1 of meerdere dagen willen helpen. In de dagen na afloop moet natuurlijk weer alles worden afgebroken en opgeruimd. Hier kunnen we ook altijd extra hulp bij gebruiken.
  • Vrijwilligers algemeen: voor het weekend zelf kunnen vrijwilligers zich altijd aanmelden. Er wordt ingeroosterd naar behoefte van de organisatie. Hierbij valt te denken aan kassa, muntverkoop, enqueteren, infostand enz.

Vrijwilliger aan het woord

“Ik ben al enkele jaren vrijwilliger bij Middeleeuws Ter Apel. Tijdens de twee middeleeuwse dagen sta ik als vrijwilliger in de informatiestand. In de dagen voor het evenement zijn wij met een groot aantal vrijwilligers bezig het terrein voor het evenement in orde te maken. Het deelnemen aan dit evenement is niet alleen een reis terug in de tijd, maar ook twee dagen waarin je veel contacten opdoet met bezoekers, maar ook met andere vrijwilligers en deelnemers. De ongedwongen sfeer de omgang en de samenwerking met elkaar om het evenement te laten slagen en de bezoekers het naar de zin te maken is voor mij een reden om mij elk jaar weer op te geven als vrijwilliger.”
– Marie Otten

Aanmelden als vrijwilliger

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen bij Middeleeuws Ter Apel? Wil je reageren op een van bovenstaande vacatures of heb je zelf een idee over hoe je bij kunt/wilt dragen? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier. We nemen spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.