Middeleeuws Ter Apel

Middeleeuws Ter Apel voor kinderen

“Waarom dragen jullie zulke rare schoenen!” of “Hebben jullie ook een echt huis?” zijn zomaar een paar vragen die kinderen regelmatig stellen op Middeleeuws Ter Apel. Een bezoek aan ons evenement is niet alleen heel leuk, maar ook heel spannend en leerzaam. Ontdek samen van alles over de geschiedenis, moedig de ridders aan tijdens de veldslagen en doe mee aan de middeleeuws spelletjes!

Kinderen t/m 11 jaar hebben GRATIS toegang tot Middeleeuws Ter Apel!

Ontdek de middeleeuwen

Als jullie door de kampementen lopen is er van alles te zien. Er zijn kinderen die meedoen aan het middeleeuwse jaarfeest en ook zij dragen kleding, haardracht en accessoires uit deze tijd. Bij verschillende kampementen worden demonstraties gegeven of mogen jullie bij een van de activiteiten in het kamp helpen.

Kinderplein

Op het kinderplein mogen kinderen broodjes bakken boven een echt vuur en er zijn allerlei leuke kinderspelen. Als je alle spelletjes hebt gedaan verdien je een heus ‘ridderdiploma’! Zo rijd je op een houten paard, gooi je met hoefijzers en toon je als een echte ridder je behendigheid bij het oversteken van een balk als er zwaaiende zakken op je afkomen…

Ridders kijken

Een paar keer per dag zijn er op het slagveld ridders in actie te zien! Na afloop van de veldslag is er altijd een ‘kidsbattle’ waarin kinderen het opnemen tegen de ridders, durf jij ook?