Middeleeuws Ter Apel is jarig! In 2019 bestaat dit middeleeuwse evenement 25 jaar – en dat wordt groots gevierd, onder andere met een tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel.

Middeleeuws Ter Apel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste authentieke middeleeuwse evenementen in Nederland. Het evenement trekt jaarlijks tussen de 5.000-6.000 bezoekers.

Jubileum

Op 7 en 8 september 2019 vindt de 25e editie plaats. En die is extra bijzonder. Het thema van dit jubileumjaar is “Feest!” en daarom vinden tijdens het evenement maar liefst vijf middeleeuwse feesten plaats. Daarnaast wordt het lustrum ingeluid met de publicatie van een prachtig jubileumboek, een bijzondere tentoonstelling, een reünie van oudgedienden én een educatief project met basisscholen in Westerwolde.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel biedt een terugblik van 25 jaar Middeleeuws Ter Apel en een vooruitblik naar het feest in september. Met o.a. een middeleeuws kampement, middeleeuwse kleding, affiches, oude foto’s en filmmateriaal.

Praktisch

  • Datum: 28 april t/m 8 september 2019
  • Locatie: Galerie I in Museum Klooster Ter Apel, Boslaan 3-5, 9561 LH Ter Apel
  • Meer informatie: https://www.kloosterterapel.nl/nl/expositie-25jaarmiddeleeuwsterapel

Expositie in het Klooster Ter Apel