Middeleeuws Ter Apel heeft een mooi bedrag gekregen van de Rabobank Zuid en Oost Groningen. Hiermee wordt de bouw van de nieuwe taverne werkelijkheid.

In de maand februari organiseerde de Rabobank Zuid en Oost Groningen haar jaarlijkse clubkascampagne. Alle leden van deze Rabobank kregen een stemcode met vijf punten. Die mogen ze verdelen over een aantal doelen. Eén van die doelen was Middeleeuws Ter Apel. De bestemming voor de opbrengst is de bouw van een nieuwe Taverne. Die gaan we bouwen in samenwerking met de RSG in Ter Apel.

Samenwerking met de RSG Ter Apel

Op woensdag 13 maart vond de aftrap plaats voor de bouw van de nieuwe taverne. Deze gaat door leerlingen van de Regionale Scholengemeenschap (RSG) Ter Apel gebouwd worden met behulp van de bouwgroep van Middeleeuws Ter Apel. De schildersgroep van de RSG zal de zijwanden gaan voorzien van diverse logo’s. Een delegatie van Middeleeuws Ter Apel heeft de leerlingen verteld hoe één en ander in z’n werk zal gaan. De leerlingen hebben zelf voor dit project kunnen solliciteren. Als zij straks van school gaan hebben zij zodoende een topproject op hun CV staan.

Op 6 september zal de nieuwe taverne op ludieke wijze en samen met de leerlingen en BMN Bouwmaterialen in gebruik worden genomen. Wij zijn heel er blij met- en trots op deze samenwerking.